De beste crypto exchange van 2024
Auteur
04/07

De beste crypto exchange van 2024


De afgelopen jaren is het een helse rit geweest voor de markten voor digitale activa. De ineenstorting van de ooit dominante cryptocurrency beurs FTX in november 2022 had een afschrikwekkend effect op het enthousiasme van investeerders en strengere regelgeving in de sector werd de norm. Maar dankzij de belofte op lange termijn van "Web 3.0" -technologie en fintech-innovaties – om nog maar te zwijgen van een aanzienlijke stijging van de waarde van nauwlettend gevolgde cryptocurrency Bitcoin (BTC) – hebben we gezien dat digitale activa in 2024 weer in de gunst kwamen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om weer op Bitvavo te handelen. Dat is voor Nederlanders een goed platform om crypto te kopen en te verkopen. Wij hebben een top 5 beste exchanges gemaakt voor jullie.

1.    Bitvavo
Bitvavo is één van de grootste exchanges van Nederland met meer dan 1 miljoen gebruikers. Het crypto-aanbod groeit hard waardoor je toegang krijgt tot meer dan 300 verschillende crypto's. 
zonder twijfel de grootste cryptobeurs ter wereld qua handelsvolume, met dagelijks tientallen miljarden euro’s aan cryptovaluta en toegang tot meer dan 350 cryptocurrencies.

Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), een account bescherming tot wel €100.000 en biedt verschillende cryptodiensten aan.

2.    OKX
OKX is een van 's werelds grootste exchanges en streeft naar een hybride model met verschillende functies. Dit omvat een gecentraliseerde beurs zoals de grootste leden van deze lijst, met producten die spotmarkten en toekomstige markten kruisen, evenals de OKX "DEX"-tak – een afkorting voor gedecentraliseerde exchange. Met de OKX Web3 wallet krijg je toegang tot alle gedecentraliseerde exchange diensten.

OKX heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en heeft meer dan 50 miljoen gebruikers wereldwijd.

3.    Bybit
Bybit is in veel opzichten de op twee na populairste crypto-exchange ter wereld, aangezien het honderden munten in 160 landen noteert met meer dan 30 miljoen gebruikers wereldwijd. Crypto kopen is populair op Bybit, maar dit platform wordt ook steeds ambitieuzer om brede naamsbekendheid te krijgen, inclusief sponsoring van Formule 1-races, e-sports en professionele voetbalteams die zijn merk blijven brengen naar nieuwe klanten.

Bybit heeft een samenwerking met SATOS, welke een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank.

4.    Coinbase
Coinbase is een enorme crypto-uitwisseling die dagelijks miljarden in volume ziet op zowel de spot- als de derivatenmarkten en heeft grote naamsbekendheid onder beleggers in digitale activa. En in tegenstelling tot het particuliere Binance is volgens crypto nieuws een beursgenoteerd bedrijf met een waarde van meer dan $50 miljard op de Nasdaq – wat een extra mate van toezicht betekent dat gepaard gaat met een openbare notering en gerelateerde financiële deponeringen bij de VS.

5.    Kraken
Hoewel kleiner dan de eerder genoemde beurzen, verhandelt Kraken nog steeds elke sessie honderden miljoenen euro’s aan cryptocurrency. Het is ook een in de VS gevestigd bedrijf en streeft net als Coinbase naar naleving van veel lokale rechtsgebieden als een manier om legitimiteit te verwerven en zaken te winnen op de lucratieve Amerikaanse markt (en elders). Dat betekent dat het naast een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies ook toegang biedt tot de belangrijkste valuta, waaronder onder meer de dollar, de euro, het pond en de yen. 
 

/ / Ook interessant

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Delen