De beste vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika
Auteur
22/06

De beste vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika


Zuid-Amerika heeft onbeperkte dingen te bieden, van prachtige stranden en bergdorpjes tot gerechten van wereldklasse en twee van de nieuwe 7 wereldwonderen. Als inwoner van Suriname kun je dit deel van de wereld gemakkelijk verkennen. We raden je aan om te starten met de volgende bestemmingen!

1.    Ciudad Perdida 

De Verloren Stad, of Ciudad Perdida in het Spaans, ligt vlakbij Santa Marta in het noorden van Colombia. Er wordt geschat dat het in de 8e of 9e eeuw is gesticht, waardoor het honderden jaren ouder is dan Machu Picchu. Het was de thuisbasis van ergens tussen de 1.400 en 3.000 mensen en ongeveer 170 terrassen, met duidelijke ruimtes voor wonen, werken en religieuze praktijken. Om er te komen, moet je een drie- tot zesdaagse trektocht maken met een reisorganisatie. Onderweg zie je zeldzame inheemse planten en dieren in het wild, wat een avontuur op zich is.

2.    Machu Picchu

Machu Picchu is misschien wel een van de beroemdste plekken ter wereld en is anders dan alles wat je ooit hebt gezien. De locatie was aanvankelijk een Inca-citadel, waarschijnlijk gebouwd in de jaren 1450 en vaak 'De verloren stad van de Inca's' genoemd. Machu Picchu ligt ongeveer 80 kilometer van Cusco; vanaf daar neem je de trein naar Aguas Calientes en vervolgens een bus naar de locatie. Je kunt niet bezoeken zonder een gids, dus reserveer ruim van tevoren en gok tussendoor niet op legale goksites Nederland, want je wilt je focus volledig op het spektakel dat Machu Picchu heet hebben.

3.    De Rots van Guatapé

Guatapé is een stad in het noorden van Colombia, direct ten oosten van Medellín, en staat bekend om de Rots van Guatapé, die te bereiken is via meer dan 740 treden. Aan het einde van je klim wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de stad en verschillende eilanden in het Guatapé-meer. De stad is bereikbaar via een busrit op minder dan twee uur rijden van Medellín, waardoor het een perfecte weekendtrip is.

4.    Titicacameer

Het Titicacameer is het grootste zoetwatermeer van Zuid-Amerika en het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het is naar schatting drie miljoen jaar oud en er zijn door de mens gemaakte eilanden opgebouwd uit lagen tortorawortels en riet. Het aantal eilanden varieert op elk moment, maar ligt meestal ergens tussen de 40 en 60. Vanaf deze plek heb je een aantal van de beste uitzichten in de Andes, en het is uiterst belangrijk voor de Peruaanse en Boliviaanse inheemse gemeenschappen.

5.    Suikerbroodberg

De Suikerbroodberg is een belangrijk herkenningspunt in Brazilië en staat bekend om het panoramische uitzicht over de stad dat gasten bovenaan krijgen. Het kabelbaansysteem werd hier in 1912 geopend; het was de eerste in Brazilië en de derde in de wereld. Reserveer vooraf een skip-the-line ticket, vooral in het hoogseizoen. De bergtop ligt bijna 400 meter hoog, dus je zult dankbaar zijn dat je niet in de rij hoeft te staan.

6.    Zoutvlakte van Uyuni

Bolivia herbergt de grootste zoutvlakte ter wereld, oorspronkelijk een prehistorisch meer dat droogviel. Nu bestaat de Uyuni-zoutvlakte uit ongeveer 4.200 vierkante kilometer aan opvallende witte zout- en rotsformaties. Als je tussen december en april, het regenseizoen, op bezoek komt, zie je mogelijk felroze flamingo's. Veel mensen die er zijn geweest terwijl er water op de grond lag, beschrijven de ervaring als lopen op een wolk, omdat de lucht in het water wordt weerspiegeld.

 

/ / Anderen bekeken ook

Delen