Retro Reboot
Auteur
05/06

Retro Reboot


Sinds de opkomst van online gaming merken we dat de game-industrie een ware revolutie doormaakt. De term online casino is nu wijdverspreid en menig thuiszitter speelt op gokkasten, al dan niet klassiek, of downloadt een online spel. Maar wat is er gebeurd met de spellen die de weg hebben vrijgemaakt voor de games die we vandaag de dag spelen?

Retro-Gaming

Geworteld in onze nostalgie zijn spellen als Pac-Man uit 1980 die we in arcadehallen speelden of Donkey Kong Island dat je net op je game boy had. Veel verder terug in de tijd is het computerspel Tennis for Two (1958) waarin je met knoppen een bal heen en weer kon slaan over het scherm.

Veel mensen zijn opgegroeid met dit soort spellen, waardoor ze een speciaal plekje in hun hart hebben. Het zijn eenvoudige spellen en veel minder overweldigend dan moderne spellen zijn. Je wordt niet constant uitgedaagd, maar kunt ontspannen met een eenvoudig spel. En dat is soms gewoon fijn.

Pac-Man – het Happige Spel

Pac-Man was hilarisch. Dat kleine gele balletje met een open mond hapte zich een weg door het speelveld en werd achtervolgd door geesten als Blinky, Pinky, Inky en …Clyde. Clyde, want waarom zou je er geen Clyde bij hebben. En alsof dat nog niet erg genoeg is: lopen de spookjes eerst superchill over het veld zodat Pac-Man helemaal los kan gaan op zijn eten, maar dan - bam! - slaat de paniek toe! En moet Pac-Man ineens rennen voor zijn leven! Het spel is ronduit grappig te noemen.

Uitdaging

Maar vergis je niet. Pac-Man kan ook uitdagend zijn. Het is een spel met een moeilijkheidsgraad van 256! Dat klinkt grappig weinig, maar vergeet niet dat het werd gespeeld op 8 bit computers. In die tijd was dat heel wat. Het verslaan van Pac-Man kan je zeker een goed gevoel geven. Bovendien moet je elke keer dat je poging mislukt opnieuw beginnen, wat natuurlijk al een uitdaging op zich is.

De korrelige graphics zijn herkenbaar en een icoon op zich. Je reist terug in de tijd als je deze originele computerspellen speelt. Je kunt deze spellen nog steeds spelen op moderne platforms zoals de Playstation en Nintendo Switch. Deze spellen zijn ook een stuk goedkoper dan de moderne games... wat op zich al interessant is.

Retro Arcades

Je herinnert je vast nog wel het gevoel dat je had toen je met anderen in arcadehallen speelde. Het lawaai van de flipperkasten en de knipperende neonlichten van de authentieke arcadekasten gaven je het gevoel dat je deel uitmaakte van het spel. En het creëerde ook een gevoel van saamhorigheid omdat je daar met andere spelers speelde, wat heel anders is dan wanneer je nu thuis in je eentje zit te gamen.

De old-school spellen zijn nog steeds hot en vooral in combinatie met virtual reality geven ze een hele nieuwe dimensie aan de oude games van toen. Moderne games zijn nog steeds populair, maar de eenvoud en charme van retrogames zullen altijd een unieke ervaring blijven bieden en worden beschouwd als de gloriejaren van gaming!

/ / Check dit ook even

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Delen