Zo boek je goedkope tickets voor het hoogseizoen in mei
Auteur
30/05

Zo boek je goedkope tickets voor het hoogseizoen in mei


Het boeken van voordelige vliegtickets tijdens het hoogseizoen kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je droomt van zonovergoten bestemmingen zoals Tenerife. Maar met de juiste strategieën en een beetje timing kun je verrassend goede deals vinden. Wil jij ook graag goedkope tickets naar een bestemming als Tenerife voor een lage prijs? Lees door en ontdek verschillende manieren om slim te boeken en te besparen op je zomervakantie.

Waarom zijn vliegtickets in mei goedkoper?

Mei is een overgangsmaand waarin de vraag naar vliegtickets nog niet zijn piek heeft bereikt, wat luchtvaartmaatschappijen aanzet tot het aanbieden van aantrekkelijke prijzen. Het is een perfecte tijd om vliegtickets te boeken voor het hoogseizoen, omdat je de menigte voor bent en de prijzen nog relatief laag zijn.

Vroegboeken of lastminute: Wat werkt beter?

Er bestaat veel debat over of het beter is om ver van tevoren of juist op het laatste moment te boeken. Vroeg boeken is vaak voordeliger voor populaire routes zoals naar de Canarische Eilanden of Griekenland. Dit komt doordat er van tevoren al bekend is dat de vluchten toch volgeboekt zullen zijn. Vliegen vanaf Brussel naar Tenerife met Transavia? Vroegboekprijzen kunnen in dit geval voordelig zijn, omdat de beschikbaarheid groot is. Hoe later je boekt, des te hoger de prijs; want vliegtuigmaatschappijen weten toch wel dat de vlucht gewild is.

Effectief vliegticketprijzen vergelijken

Gebruik altijd meerdere vergelijkingswebsites om de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Websites zoals Skyscanner, Kayak en Google Flights bieden uitgebreide prijsvergelijkingen en de mogelijkheid om prijsalerts in te stellen voor specifieke routes en data.

De beste dagen en tijden om te boeken

Statistisch gezien zijn er bepaalde dagen en tijden waarop het goedkoper is om vliegtickets te boeken. Dinsdagmiddag en -avond wordt vaak beschouwd als het beste moment om te boeken, omdat luchtvaartmaatschappijen op maandagavond vaak prijzen verlagen om te concurreren met de prijsdalingen van andere maatschappijen.

Flexibiliteit loont

Flexibiliteit kan je ook helpen bij het vinden van goedkopere vliegtickets. Overweeg vliegen op minder populaire dagen, zoals dinsdag of woensdag, en vermijd weekenden en feestdagen wanneer mogelijk. Vluchten vroeg in de ochtend of laat in de avond kunnen ook aanzienlijk goedkoper zijn.

Vliegen vanaf alternatieve luchthavens

Overweeg om vanaf alternatieve luchthavens te vliegen. Vliegen bijvoorbeeld vanaf Brussel naar Tenerife, in plaats van vanaf Amsterdam. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn, aangezien kleinere of minder drukke luchthavens vaak goedkopere vluchten bieden dan de grotere hubs. Dit kan zowel het gemak als de kosten van je reis beïnvloeden.

Tips voor extra besparingen

Zodoende, samengevat: overweeg alternatieve luchthavens en wees flexibel met je reisdata. Een dag eerder of later vliegen kan soms honderden euro's schelen. Pakketreizen kunnen ook voordeliger zijn, vooral als je van plan bent een auto te huren of een hotel te boeken.

Met de juiste benadering en een beetje flexibiliteit kun je zelfs tijdens het hoogseizoen voordelig uit zijn. Door deze tips te volgen, kun je genieten van een welverdiende vakantie zonder je zorgen te maken over de kosten.

/ / Vandaag ook veel bekeken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Delen