Wie is er favoriet op het EK in Duitsland? (per groep)
Auteur
02/05

Wie is er favoriet op het EK in Duitsland? (per groep)


Eindelijk is het bijna zover, op 14 juni 2024 begint het EK voetbal in Duitsland. Er doen in totaal 24 landen aan mee, Duitsland opent tegen Schotland het EK. Maar wie is nu de favoriet per groep op dit voetbaltoernooi? Hiermee heb je direct een goed beeld wie er waarschijnlijk doorstroomt naar de knock-outfase van het toernooi. 

Eerst wordt er gekeken naar de favorieten per groep, je kunt ook een gokje wagen op het EK 2024 wie er met de winst vandoor gaat in een bepaalde groep.

Favoriet in groep A

In deze groep is Duitsland torenhoge favoriet, Schotland, Hongarije en Zwitserland mogen uitvechten wie er tweede wordt, om zo ook deel te nemen aan de knock-outfase.

Favoriet in groep B

In groep B wordt het spannender, Spanje is weliswaar favoriet voor de groepswinst maar ook Kroatië en Italië kunnen hoge ogen gooien voor de winst in deze groep. Volgens kenners is Albanië in deze groep kansloos.

Favoriet in groep C

Engeland is naast Denemarken de grootste kanshebber om op de eerste plaats te eindigen. Waarschijnlijk eindigen Slovenië en Servië op de derde en vierde plaats. Met een derde plaats is er ook nog een kans om door te gaan.

Favoriet in groep D

Ondanks de aanwezigheid van het Nederlands Elftal in deze poule zijn zij geen favoriet. Frankrijk is de favoriet met daar niet heel ver achter Nederland. Het is dus niet onrealistisch dat Nederland doorgaat naar de knock-outfase ten koste van Polen en Oostenrijk.

Favoriet in Groep E

België heeft de meest uitgesproken groepswinst van alle landen tijdens dit toernooi. Dit komt omdat het is ingedeeld in de poule met Slowakije, Roemenië en de winnaar van de play-off tussen IJsland, Oekraïne, Israël en Bosnië en Herzegovina. 

Favoriet in Groep F

Portugal is volgens de kenners de grote favoriet om nummer één te worden in deze groep. Tsjechië, Turkije en nog een ander land mogen in groef F vechten voor de tweede plaats om door te gaan.

Nu we weten wie de grootste kans heeft om door te gaan krijgen we ook een beter beeld wie het EK 2024 in Duitsland kan winnen. De kenners hebben deze landen op een rijtje gezet:

  • Engeland
  • Frankrijk
  • Duitsland

Nederland vinden we terug op de 8e plaats van de lijst. Ondanks deze notering voor het Nederlands Elftal kun je altijd het speelschema EK 2024 raadplegen om te bekijken wat jouw keuze is voor de winnaar van het EK in Duitsland.

/ / Ook interessant

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Delen