Een claustrofobische rondleiding door de nu al 3 dagen vermiste onderzeeër Titan Nieuws
Auteur
21/06/2023

Een claustrofobische rondleiding door de nu al 3 dagen vermiste onderzeeër Titan


Je kunt het nieuws van de vermiste onderzeeër eigenlijk niet gemist hebben, maar toch een kleine samenvatting: op zondagochtend kwam het bericht dat vijf mensen in een minuscule onderzeeër genaamd Titan vermist waren. De capsule was op weg naar de Titanic, maar er werd niets meer van het vaartuig vernomen. Het wereldberoemde wrak ligt in de Noord-Atlantische Oceaan op zo’n 640 kilometer afstand van de Canadese kustlijn, 3.800 meter onder water. De inzittenden zijn de Britse miljardair en avonturier Hamish Harding (58) en de Brits-Pakistaanse zakenman Shahzada Dawood en zijn zoon Suleman. Verder bestond de bemanning uit de Franse onderzeeërpiloot Paul-Henry Nargeolet en de CEO van OceanGate Expedition zelf, Stockton Rush.

Er zou voor 96 uur aan zuurstof aan boord zijn, wat erop neerkomt dat ze voor morgenmiddag toch echt gevonden moeten zijn omdat het anders einde oefening is, al lijkt de kans dat de capsule is geïmplodeerd onder de enorme druk ook bijzonder groot. De laatste verhalen zijn echter dat er bonkende geluiden onder water zijn gehoord, die mogelijk van de Titan afkomstig kunnen zijn. Er wordt in elk geval met man en macht gezocht.

Een maand of 10 geleden maakte het bedrijf achter de Titan een video waarin een rondleiding door het vaartuig wordt gegeven, en je moet er toch niet aan denken dat je daar met 5 mensen in zit te wachten tot je eindelijk wordt gered...

/ / Dit wil je niet missen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties