Jessica Manning onderging een harttransplantatie en kreeg haar oude hart mee als souvenir Bizar
Auteur
14/04/2023

Jessica Manning onderging een harttransplantatie en kreeg haar oude hart mee als souvenir


Jessica Manning is viraal gegaan op TikTok nadat ze deelde dat ze geboren is met een half hart. Jessica, afkomstig uit Nieuw-Zeeland kreeg al bij haar geboorte te horen dat ze meerdere hartafwijkingen had en heeft sinds haar 3e maar liefst 200 operaties ondergaan.

Toen ze 3 werd, had ze al 2 openhartoperaties achter de rug en ging ze nogmaals onder het mes voor het sluiten van een klein gaatje voordat ze 6 werd. Daarnaast werden er nog meer gaatjes in haar lichaam ontdekt, evenals verdraaide slagaders en lekken in haar kleppen, die levensbedreigend waren. Ze kreeg te horen dat ze nog maar een paar jaar te leven had.

Mijn grootste hartoperatie was de Fontan-procdure, die het hart met de longslagader verbindt met een buisje, dat bijna als een reconstructie van mijn hart was. Dit zorgde ervoor dat ik een geweldig leven had [tot mijn late tienerjaren], maar na verloop van tijd veroorzaakte het problemen met mijn lever. Terwijl mijn vrienden de tijd van hun leven hadden, was het voor mij super moeilijk om te verwerken en veel voor mijn lichaam om door te maken.
BSR Agency

Gat in aorta

Ze werd op haar 18e geopereerd omdat ze een ​​gat in haar aorta had en bracht haar 19e verjaardag door in ziekenhuis. Een maand later kreeg ze echter last van hartkloppingen waardoor haar longen het begaven. Hierdoor was ze niet meer in staat om zelfs nog maar haar eigen veters te strikken. Hierdoor belandde ze wederom in het ziekenhuis, ditmaal voor 3 maanden. Volgens artsen was haar hartfunctie nog maar 5%.

Hartstilstand

Ze herstelde weer, maar onderging op 25-jarige leeftijd alsnog een hart- en levertransplantatie, na een pacemaker-operatie en een spoedoperatie aan de longen een paar jaar eerder. Echter kreeg ze na een aantal weken een hartstilstand, moest ze gereanimeerd worden en werd ze meerdere dagen in coma gehouden. 

BSR Agency

Volledig hersteld

Jessica kreeg gratis gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland, maar ze schatten dat haar transplantaties alleen al ongeveer 3 miljoen dollar (NZD) kostte (ongeveer 1,7 miljoen euro) vanwege de complicaties en hoeveelheid nazorg.

Hoewel ze geen complicaties meer heeft gehad sinds ze haar transplantaties heeft ondergaan, zal ze preventief de rest van haar leven medicijnen moeten slikken.

BSR Agency

Hart als souvenir

Jessica bood haar hart en lever aan voor onderzoek aan een Nieuw-Zeelandse universiteit, maar omdat ze daar maar een klein gedeelte nodig hadden kreeg ze de vraag of ze de rest terug wilde hebben. Daar zei ze geen nee tegen en dus heeft ze nu een vrij bijzonder souvenir die ze kan showen tijdens lezingen die geeft voor hartpatiënten, of natuurlijk op TikTok:  daar is één van haar video's namelijk al meer dan een miljoen keer bekeken.

BSR Agency

/ / Dit wil je niet missen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair