Tennislegende Roger Federer in tranen na zijn allerlaatste wedstrijd van zijn indrukwekkende carrière Sport BSR Agency
Auteur
24/09/2022

Tennislegende Roger Federer in tranen na zijn allerlaatste wedstrijd van zijn indrukwekkende carrière


Gisteravond was het dan zo ver en speelde Roger Federer zijn allerlaatste officiële wedstrijd van zijn indrukwekkende carrière, waarin hij 20 Grand Slams op zijn naam heeft gezet. Samen met Nadal stond hij tegenover de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe in de Laver Cup in de O2 Arena in Londen. Helaas verloor hij de wedstrijd met 6-4, 6-7, 9-11.

Uiteraard hielden zowel hij, als Nadal én vele anderen het niet droog na zijn speech, waarin hij het volgende zei:

We komen hier wel doorheen, toch. Ik ben gelukkig, niet verdrietig. Het is een prachtige dag geweest. Ik heb er zo van genoten, alles voor de laatste keer doen. Om al mijn vrienden en familie en al die tennislegendes hier bij me te hebben was geweldig. De wedstrijd zelf was ook geweldig, ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen. Ik heb me altijd een teamspeler gevoeld, ook al heb ik bijna alleen maar enkelspel gespeeld in mijn loopbaan. De mensen om me heen zijn altijd een groot onderdeel van het succes geweest. Ik voelde me daarom thuis in deze setting. Voor mij voelde het als een feest, niet als een afscheid. Ik zou willen dat ik het allemaal nog eens opnieuw kon doen, want het was een geweldig reis samen met mijn vrienden en familie. Mijn vrouw en kinderen zijn zo supportive geweest, daar ben ik zo voor eeuwig dankbaar voor. Ze heeft me altijd door laten spelen, dankjewel daarvoor.

Gemist matchpoint

Extra zuur was het moment dat Federer de kans had om de wedstrijd te winnen, maar hij verspeelde helaas een matchpoint. Hoort er dan ook weer bij...

Het gemiste matchpoint

Held

BSR Agency

/ / Nog meer interessants

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties