Raisa Blommestijn wordt na interview "schandvlek" genoemd door hoogleraar en doet aangifte van laster Nieuws
Auteur
23/06/2022

Raisa Blommestijn wordt na interview "schandvlek" genoemd door hoogleraar en doet aangifte van laster


Nadat Ongehoord Nederland vorige week nog in het nieuws was vanwege het brengen van fake news staan ze nu weer in de belangstelling. Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn gaf daar namelijk een interview, en zij weet wel waarom alle boeren weg moeten: om plaats te maken voor migranten. Tsjah, zo kun je het ook bekijken.

Schandvlek

Uiteraard waren een hoop mensen het daar mee oneens, waaronder hoogleraar Wim Voermans van de Universiteit Leiden waar ook Blommestijn haar doctoraat behaalde. Hij reageerde naar aanleiding van een tweet van collega Miko Flohr furieus:

De oorspronkelijke tweet

De reactie van Voermans

Laster

Er zit voor Blommestijn dan maar één ding op: aangifte van laster en onwenselijk gedrag. Ze reageerde:

Wat Flohr zegt is al niet best, maar wat Voermans eroverheen gooit gaat echt alle perken te buiten. En zo uit het niets ook, hè. Als ik hem nou zou aanvallen of noem in publieke debat, dan begrijp ik dat er reactie kan komen. En het is ook niet eerste keer dat vanuit de universiteit bepaalde taal over mij wordt uitgeslagen. Ik heb eerder wel geprobeerd het achter de schermen te sussen, maar het begint een patroon te worden. Het is tijd een signaal af te geven. (Bron: Leidsch Dagblad)

Wim Voermans wilde verder niet op de situatie reageren, wordt ongetwijfeld vervolgd. De volledige aflevering kun je hieronder checken.

/ / Uitgelichte artikelen

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties