Met vrienden een lekker hapje eten in Singapore leverde een geschifte rekening van $240.000,- op Nieuws
Auteur
18/12/2021

Met vrienden een lekker hapje eten in Singapore leverde een geschifte rekening van $240.000,- op


Een tijdje geleden berichtten we hier al over de exorbitante prijzen in de restaurants van Salt Bae (vijfduizend dollar voor een avondje eten bijvoorbeeld), maar het kan blijkbaar nog veel gekker. Een aantal vrienden van vroegâh wilde namelijk met zijn allen wat eten als een soort van reünie, leuk toch? Gebeurde in Singapore, en de ploeg hongerige Henkies besloot naar het Feng Shui Inn te gaan. Een Cantonees restaurant, lekker man! Je zou er honger van krijgen.

Echter heb je daar wel aardig diepe zakken nodig, want voor de groep van 20 man kwam de totale rekening op bijna $240.000,- dollar neer. Wut?! Daar kocht je, vlak voordat de huizenprijzen debiel gingen doen, gewoon een compleet rijtjeshuis voor. Eens zien wat daar allemaal opstaat:

Jummie, zwanenhalsmossel! Al zouden wij die voor $1125,60 laten staan, maar dat is weer een ander verhaal. Ook werden er 15 "special dishes besteld, oftewel gerechten buiten de kaart om. Zijn ze blijkbaar niet zo blij mee in de keuken, want daar werd in totaal $55.320,- voor gerekend.

Voor 42 hapjes "empurau" mocht $6.216,- neergeteld worden. Is blijkbaar een van de meest exclusieve (en dure) vissoorten uit de regio aldaar, maar dat hield deze ploeg mensen niet tegen. Je bent een smulpaapje of je bent het niet...

Natuurlijk moet vis ook zwemmen en dus werden er 2 flessen Moutai (een Chinese likeur) besteld à $36.000,- per stuk, en ook de wijn vloeide rijkelijk: voor 5 flessen wijn werd $61.000,- afgetikt. Nee, laat die rekenmachine maar liggen hoor, wij doen het rekenwerk wel: da's $143.000,- aan alcohol ALLEEN. Mocht je nog eens een uitdaging zoeken. De totale rekening bedroeg $239.326,47 en da's inclusief een service charge (fooi) van $15.656,87! 

Voor de rest schijnt er weinig bekend te zijn over de groep, maar dat ze diepe zakken hebben moet duidelijk zijn. Dat, óf ze staan nog steeds af te wassen...

Even een rondleiding door het restaurant

/ / Veel besproken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair