Rechtsbijstandverlener geeft gevangene een 'orale versnapering' in Justitieel Complex Zaanstad Nieuws
Auteur
21/10/2021

Rechtsbijstandverlener geeft gevangene een 'orale versnapering' in Justitieel Complex Zaanstad


Oké, nu zeggen een hoop mensen dat de Nederlandse gevangenissen veel te luxe zijn, maar dat je rechtsbijstandverlener je zelfs even van je blauwe ballen af komt helpen: dát is nieuw voor ons. Toegegeven, het nieuws is van een paar dagen terug, maar ook wij missen wel eens wat. We praten je gauw even bij!

Gebeurde in het Justitieel Complex Zaanstad, waar een gedetineerde met zijn hulpverlener in gesprek was. Of nou ja, gesprek, je mag niet praten met je mond vol, maar halverwege de daad werd het stelletje betrapt door een andere medewerker van de gevangenis.

Tijdens het doen van mijn ronde langs de spreekkamer zag ik dat de advocate niet tegenover de justitiabele zat, maar naast hem. [...] De advocate zat met haar hoofd tussen zijn benen en ik zag die op en neer gaan. Beiden maakten een schrikbeweging en de advocate stond gelijk op en veegde haar mond af met haar rechterhand. (Bron: NHNieuws.nl)

Mooi detail: toen die medewerker vroeg hoe lang het stelletje nog nodig had antwoordde de advocate "Bijna klaar". Hihi. De zaak wordt wel bevestigd door de Dienst Justitiele Inrichtingen en de Deken van Advocaten is inmiddels ingelicht, maar vooralsnog wordt er geen aangifte gedaan.

Dit is het complex

"Samenwerking. Uh-huh."

/ / Trending vandaag

Meer over
Delen

/ / Reacties