Verrassing: Rutte gaat ondanks zijn dementie gewoon door als premier Politiek
Auteur
02/04/2021

Verrassing: Rutte gaat ondanks zijn dementie gewoon door als premier


Het was gisteren een debat naar eer en geweten, waarin de premier naar eer en geweten vertelde dat hij naar eer en geweten had gehandeld en natuurlijk altijd naar eer en geweten de pers te woord heeft gestaan. Jammer dat hij nét even vergeten was dat er tijdens de eerste formatiegesprekken wél over Pieter Omtzigt was gesproken terwijl hij eerder stellig beweerde dat dat niet zo was. Vervelend natuurlijk, dementie op die vroege leeftijd. Het was voor Geert Wilders (en een boel anderen) in elk geval reden genoeg om er lekker met gestrekt been in te gaan.

Toch is keihard liegen (wel naar eer en geweten natuurlijk) blijkbaar niet genoeg om weggestuurd te worden want de motie van wantrouwen van Wilders haalde het met 72 voorstemmers nét niet. Tsjah, D66 en CDA stemden natuurlijk tegen want die zagen hun lekkere pluchen stoeltjes al bijna aan hun neus voorbijgaan dus dan liever (in het geval van CDA) een mes in de rug van partijgenoot Omtzigt. Wel kwam er van Kaag nog een motie van afkeuring maar die laat Teflon Mark natuurlijk makkelijk van zich afglijden. Veel meer van een welgemeend "foei" is dat niet.

Hoe dan ook, voor Marky Mark werd het alsnog een Goede Vrijdag en vanmorgen gaf hij hierover een verklaring die je hieronder kunt checken. Of de formatie er makkelijker op gaat worden weten we niet, maar we zijn erg benieuwd wat Rutte moet doen voordat 'ie wél wordt weggestemd. Iemand ideeën?

De motie van afkeuring

/ / Check dit ook even

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties