Het kan gewoon: crypto verdienen met een potje online Quaken
Bestond blijkbaar al een tijdje, maar aangezien we hier op de redactie van het Wolfenstein, Doom en Quake-tijdperk zijn (ouwe bokken 3.0) vinden we het toch leuk om met jullie te delen: NanoQuakeJS. Een web-based variant van Quake waarmee je crypto verdient door elkaar helemaal de moeder te railen. Met iedere kill c.q. frag verdien je een kleine hoeveelheid Nano, dat op moment van schrijven ongeveer 5 dollar waard is.
Het enige wat je moet doen is je Nano adres invullen samen met een nickname en je kunt beginnen met knallen. Heb je nog geen wallet, download dan een gratis versie zoals Natrium en maak er een aan. Gratis money voor iedere frag!
Beloningsconstructies
NanoQuakeJS is niet uniek, er zijn inmiddels veel platformen met een soortgelijke beloningsconstructie. Splinterlands is daar een voorbeeld van, een kaarten ruilspel op basis van het Steem Network, maar ook LightNite, een 'kloon' van de populaire First-Person shooter Fortnite. Draait op het Lightning Network van Bitcoin en door het te spelen kan je Bitcoins verdienen, maar ook verliezen.
Naast gamen kan je ook shoppen en cashbacks ontvangen in cryptomunten met StormX. Oh, en niet te vergeten het veelbelovende SweatCoin natuurlijk, waar je digitale knaken krijgt door simpelweg te zoveel mogelijk stappen te zetten op een dag. Bleek alleen mooier dan het daadwerkelijk was, dus maak je geen illusie dat je daar rijk mee wordt. Dikzakjes die wel wat extra beweging kunnen gebruiken kunnen er dan wel weer door gemotiveerd worden (volgens het internet hè, niet onze woorden).
Een compleet overzicht van allerlei crypto-toepassingen vind je hier.
Bitcoin boven de 50.000 dollar
Eind vorig jaar schreven we nog dat het digitale goud een nieuw record van 23.000 dollar had aangetikt, maar op dit moment staat de munt al op 50.000 dollar. Sterker nog, in februari steeg hij zelfs even boven de 58.000 dollar uit.
Niet alleen Bitcoin maar ook de meeste alt coins zijn doorgegroeid in waarde. Vooral game-gerelateerde munten lijken in trek zoals Enjin en Decentraland, die het mogelijk maken om in games aan- en verkopen te doen van unieke, digitale objecten. Allemaal opgeslagen in de blockchain waardoor alleen jij bepaalt wat je er mee kan doen (in een notendop).
Waar is de top?
Weten we natuurlijk nog steeds niet, maar de voorspellingen lopen uiteen tussen de 100.000 en 1.000.000 dollar. De drempel om in Bitcoin te stappen is voor veel mensen inmiddels wat hoog geworden, maar je kunt natuurlijk ook altijd nog op zoek naar de kleine parels tussen de alt coins met een kleine market cap. Is soms een gok, maar die kunnen met gemak tientallen keren over de kop gaan.
Veel alt coins koop je gemakkelijk met iDeal bij een Nederlandse broker zoals Bitvavo of Litebit, dus die drempel is een stuk lager.