Dit zijn de allerfoutste kaarten die je op Valentijnsdag kunt versturen Gekkies
Auteur
14/02/2021

Dit zijn de allerfoutste kaarten die je op Valentijnsdag kunt versturen


Oké, tegen de tijd dat je dit leest ben je te laat, maar toch: het is Valentijnsdag! Superromantisch (en retecommercieel natuurlijk) en de echte Don Juan heeft van de week al een kaartje verstuurd. Hoort er nou eenmaal bij. Protip: als je vriendin zegt "dat dat helemaal niet hoeft", zorg er dan for the love of God voor dat je een goed cadeau in huis hebt. Weten we uit ervaring.

Volgens de meeste bronnen is deze dag van Christelijke oorsprong:

In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen. Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. Asterius was hem hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Sommige bronnen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, iets dat de keizer streng had verboden.

Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd. Het was in die tijd niet gewoonlijk om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hierop een uitzondering gemaakt. Iedereen kon dan zijn geliefde ongestraft verrassen met een cadeau of brief. (Bron)

Inmiddels is het een excuus voor de middenstand geworden om je zoveel mogelijk, bloemen, parfums en andere hartvormige prullaria aan te smeren, maar eerlijk is eerlijk: een kaartje is altijd leuk. Zeker als je er eentje uit onderstaand rijtje kiest. Laat je meteen zien dat je ook een gevoel voor humor hebt!

/ / Video van de dag

Roué Verveer vindt er ook wat van

/ / Veel besproken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties