Het digitale goud knalt vrolijk door: bitcoin piekt boven de 23.000 dollar Random
Auteur
17/12/2020

Het digitale goud knalt vrolijk door: bitcoin piekt boven de 23.000 dollar


WHEN MOON? Dat vroegen en vragen veel mensen zich al een tijdje af als het om Bitcoin gaat. Het begint er op dit moment echter verdomd veel op te lijken dat Bitcoin aardig zijn best doet om daar duidelijk over te zijn, want na de recordhoogte van vorige week, was de afgelopen dagen de enige richting: omhoog.

Op het moment van schrijven is de munt bijna 23.000 dollar waard, maar is hij de grens van 23.000 al voorbij gegaan. Dat is een kleine € 19.000 😮

23.000+ 🚀 

De meeste altcoins doen vrolijk mee

De Bitcoin Familie

Er zijn mensen die inmiddels flink van de stijging geprofiteerd hebben, waaronder de bekende "Bitcoin Familie" uit Venlo. Didi Taihuttu verkocht zijn hele hebben en houden voor Bitcoin en ging met zijn gezin op reis. Kort daarna kelderde de koers flink, maar inmiddels is zijn zak bitcoins meer dan het driedubbele waard. Toch lekker voor 'm!

Te laat om te kopen?

Als je kijkt naar de hoeveelheid aandacht die er nu voor is, plus het aantal investeringen dat er gedaan wordt, zou je kunnen stellen dat er nog veel meer aan zit te komen. Zo maakte een grote, conservatieve verzekeringsmaatschappij onlangs bekend dat ze 100 miljoen aan Bitcoin hebben aangekocht en dat doen zulke financiële instellingen niet zomaar natuurlijk.

Op lange termijn zien veel analisten een verdere stijging. "Bitcoin is het goud van de 21ste eeuw', schreef Tom Fitzpatrick, analist van Citi.

Waar ook alweer zei je?

Het kopen van bitcoin en andere cryptomunten doe je veilig en snel via Bitvavo of Litebit. Nederlandse partijen met licentie, dus geen reden tot argwaan. Maar, wees er snel bij, want er zijn slechts 21 miljoen bitcoins in totaal, waar er op dit moment al meer dan 18 miljoen in bezit zijn ;-]

/ / Ook de moeite waard

Meer over
Delen

/ / Reacties